6 Ocak 2008 Pazar

Canavar gibi GPU: nVidia GeForce 9800 GX2

nVidia şubat ayının sonunda pazara yeni üst-seviye ekran kartları sunmak istiyor...



Üretici nVidia şubat ayının sonu veya mart ayının başlangıcında yeni üst-seviye ekran kartı olarak GeFoce 9800 GX2'yi çıkarmak istiyor. Bu kart GeForce 8800 Ultra'yı tahtından indirmiş olacak.

GeForce 9800 GX2 ile ilgili ilk detayları amerikan dergisi HardOCP yayımladı. Buna göre kart 65 nm ile üretilmiş iki adet GeForce 8800-GPU'dan (SLI- modunda) oluşacak, 256 Stream işlemciye ce 1 GB hafızaya sahip olacak. Böylece PCI-Express tabanlı ekran kartı, GeForce 8800 Ultra'dan en az %30 oranında hızlı olacak.

Kartın çıkış tarihine yakın bir zamanda Quad-SLI (çift-SLI) desteği olan anakartlar da çıkacak ve bunlar ile iki adet GeForce 9800 GX2 paralel olarak çalıştırılabilecek.


YORUM:
Bu kartın kullanım oranının ne kadar olacağı tam bir muallak zira güncel GeForce 8800 GTS veya GTX ile herşey sorunsuz bir şekilde oynanabiliyor. Buna ek olarak fiyatının bir laptop kadar olacağı göz önünde bulundurulursa, kartın ancak aşırı-üst-seviye kullanıcılar tarafından ilgi çekmesi beklenebilir. Zira sadece bu kullanıcılar kartın ihtiyaç duyacağı harici güç kaynağını ve oluşturacağı kabarık elektrik faturasını karşılayabilirler.

Hiç yorum yok: